Spatiu cabinet stomatologic,functional

110.000 € 

  • Dormitor3
  • Bai2
  • 52 m2

Actualizat la: 20 Ianuarie 2022 / 54 afisari

Cod oferta: 25137

Spatiu cabinet stomatologic,functional
Spatiu cabinet stomatologic,functional
Spatiu cabinet stomatologic,functional
Spatiu cabinet stomatologic,functional
Spatiu cabinet stomatologic,functional
Zona:Podu Ros
Reper:Pd Rosu

Spatiu de birouri in de vanzare in zona Podu Ros - Iasi, reper Pd Rosu, etaje 1, avand 3 camere, 2 bai, 0 balcoane, 0 bucatarii. Suprafata totala construita 54 mp si utila 52 mp . Are structura dinbeton si compartimentare din caramida , este construit in anul 2015, renovat , constructie din alte, beton armat, caramida porotherm. Dotari : acoperis: terasa; bucatarie: deschisa; calorifere: aluminiu; ferestre casa: term. pvc; incalzire casa: centrala termica; pereti: faianta, lavabil; plansee: beton armat; podele: gresie; structura casa: caramida. Pretul este negociabil. ID intern: 25137

Acces Casa: Autobuz
Acoperis: Terasa
Bucatarie: Deschisa
Calorifere: Aluminiu
Dispunere Spatii: Compartimentat
Dotari Birouri: Telefon, Sistem alarma, Jaluzele, Spoturi, Fatada de sticla, Interfon
Ferestre Casa: Term. PVC
Incalzire Casa: Centrala Termica
Materiale: Caramida Porotherm, Beton Armat, Alte
Pereti: Faianta, Lavabil
Plansee: Beton Armat
Podele: Gresie
Servicii birouri: Contorizare separata, Supraveghere video
Stadiu Finisare: Imbunatatit
Strazi: Asfaltate, Iluminat stradal, Mijloace de transport in comun
Structura Casa: Caramida
Utilitati: Curent, Curent trifazic, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Fastfood, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Ultracentral, Central, Trafic Pietonal, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Scoala/gradinita, Parc

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9443 RON

1 USD= 4.384 RON

EUR/USD = 1.1278

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator