PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro

74.600 € 

  • Dormitor1
  • Bai1
  • 44 m2

Actualizat la: 22 Mai 2024 / 249 afisari

Cod oferta: 34059

PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
PODU ROS, Apartament cu 1 camera, BLOC NOU, 100% FINALIZAT, 44 mp, 74 600 euro
Camere:1
S. totala:44 mp
Etaj:7
Nr. bai:1
Compartimentare:decomandat
Zona:Podu Ros
Reper:Casa Sindicatelor
Stare:
Tip Constructie:

 

INVESTITIE! Achizitie direct de la dezvoltator! Comision 0%!
 

Va propun spre achizitie un apartament cu 1 camera, tip decomandat( cu bacatarie inchisa), situat intr-un Complex Rezidential din zona Centrala, la 3 minute de Pallas si Iulius Mall, cu legaturi directe spre toate punctele de interes ale orasului( UMF, Universitatea AL. I. Cuza, Copou, Gara, etc.).

Complexul Rezidential este compus din doua cladiri distincte cu regim de inaltime P+11, dispunand de apartamente cu 1, 2 si 3 camere, parcari subterane si supraterane, spatii comerciale la parterul blocurilor si Adapost Protectie Civila( buncar) cu o capacitate de 400 de persoane.

Imobilul beneficiaza de finisaje PREMIUM, aer conditionat, centrala termica murala in condensare, termostat de ambianta, etc.

Ansamblul Rezidential dispune de supraveghere video, parcare privata cu acces securizat cu bariere, contorizari individuale, lifturi moderne pe fiecare scara.

Pretul de achizitie este de 74.600 euro 

Locul de parcare este contracost si poate fi achizitionat la pretul de 10.900 euro.

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ma contactati la numarul de telefon 0753950950.

Acces internet: Cablu, Fibra optica, Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Balcon deschis
Bucatarie: Inchisa
Electrocasnice: Fara
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Mobilat: Nemobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Supraveghere video, Administrare, Paza
Strazi: Mijloace de transport in comun, Asfaltate, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Piata, Hotel, Central, Parc, Mall, Benzinarie, Centru universitar, Scoala/gradinita, Restaurant/pub
Vedere: Fata

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD= 4.5755 RON

EUR/USD = 1.0875

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator