Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO

66.000 € 

  • Dormitor1
  • Bai1
  • 49 m2

Actualizat la: 20 Octombrie 2021 / 54 afisari

Cod oferta: 24200

Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Apartament 1 camera 49 mp Galata 66000 EURO
Camere:1
S. totala:49 mp
Etaj:10
Nr. bai:1
Zona:Galata
Reper:OXYGEN
Stare:
Tip Constructie:

 Apartament 1 camera NOU situat in zona rezidentiala Galata -Oxygen, in cadrul unui imobil din anul 2020, avand o suprafata totala de aprox 49 mp din care 7 mp terasa cu vedere superba asupra orasului. Apartamentul este situat la etajul 10 din totalul de 11 etaje, imobilul fiind dotat cu 2 lifturi moderne, finisaje premium, iar incalzirea se face cu centrala individuala conectata la termostat de ambient. Accesul in imobil este securizat cu videointerfon. Locatia este exceptionala , apartamentul fiind pozitionat intr-o zona linistita dar foarte aproape de punctele de interes, acces la mijloacele de transport in comun chiar in fata complexului. Complexul dispune si de locuri de parcare si boxe contra-cost preturile pornind de la 750 euro mp pentru bxe si 9000 de euro pentru locul de parcare
Pret 66000 euro!

Acces: Fata
Acces internet: Fibra optica
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Balcon deschis
Bucatarie: Inchisa
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Termopan
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket
Vedere: Fata

Etimologie
Denumire preluată după numele unei suburbii în Constantinopole.

Geografie
Cartierul Galata se află în partea de sud a orașului, pe una din cele 7 coline legendare ale Iașului, Galata. Prin el trec râurile Nicolina și Bahlui.

Istoric
Așezat la poalele dealului cu același nume, pe care s-a ridicat în secolul XVI mănăstirea Galata, împărțit de strada Galății în alte două cartiere mai mici, Galata 1 și Galata 2, Cartierul Galata a fost construit între anii 1975 și 1980, pe locul unde altădată existau locuințe insalubre și un câmp unde pășunau animalele locuitorilor din zonă.

Existența, Statiunii balneo-climaterice Nicolina, unitate ce aparține Mănăstirii Galata, a monumentului ridicat în cinstea eroilor din primul război mondial, precum și dotările materiale consistente, oferă locuitorilor condiții de trai și recreere dintre cele mai bune.

În trecut, râurile Bahlui și Nicolina formau o mlaștină la poalele dealului Galata, care se întindea până la mănăstirea Galata. Mlaștina a fost secată datorită expansiunii orașului, aici existând acum bogate resurse de nămol și izvoare cu un conținut ridicat de sulf.

Aceste resurse au fost fructificate prin construirea unui complex balnear numit Nicolina, băile de aici având cel mai mare conținut de sulf din Europa.Pe timp de vară, plajele pentru tratament seamănă cu litoralul românesc din cauza sutelor de persoane ce vin aici. Plajele sunt împărțite în zone pentru barbați și pentru femei, aceste zone fiind limitate de un gard înalt.

Stațiunea, situată în imediata vecinatate a cartierului, organizată în 1980, cunoscută și ca „Băile Purcica”, este o stațiune balneară de oferă tratamente cu apă sulfuroasă, supranumită „apa tinereții veșnice”. Ape cu aceeași concentrație de sulf mai există și în Caucaz, fără a fi însă folosite în scop terapeutic.

Mulțumită amplasării cartierului, acesta fiind izolat de zona centrală a orașului prin calea ferată și răul Bahlui, în cartier se găsesc foarte multe locuințe ale oamenilor înstăriți, ce doresc să stea departe de agitația orașului.

În cartierul Galata se află și Spitalul Clinic de Recuperare ridicat în 1978, spital care beneficază nemijlocit de serviciile stațiunii balneare Nicolina, și policlinica pentru sportivi.

Un lucru interesant de știut ar fi că, la poalele dealului Galata, își face loc râul Nicolina, râu ce curge în sens invers sensului de rotație al Pământului.

Cartierul Galata are ca și cartiere învecinate cartierele Nicolina-CUG și Mircea cel Bătrân.

Transport
Autobuz: 30, 30B

Sursa Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9467 RON

1 USD= 4.2501 RON

EUR/USD = 1.1639

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator