Dacă simți nevoia unei schimbări a locuinței și să te muți într-una nouă, cu siguranță te vei gândi să listezi locuința actuală la un preț cât mai mare posibil, luând în calcul investițiile trecute, starea proprietății, compartimentarea, mobilierul, nivelul de confort cât și alți factori importanți în fundamentarea propriei decizii. Un preț mai mare pe piață, uneori îți poate genera mari probleme din cauza faptului că puțini potențiali cumpărători se vor arăta interesați. Acest fapt reprezintă însă un trend ascendent al pieței, mulți proprietari urmând aceeași conduită de a-și lista singuri proprietatea fără o amplă analiză asupra condiției acesteia, fără a studia ofertele de pe piață și mai important decât atât, fără a apela la competența specialiștilor din domeniu.

Acesta ar putea fi motivul pentru care mulți proprietari sunt dornici să-și listeze rapid imobilele fără a apela la alte mijloace sau surse, pe piața imobiliară de astăzi. La urma urmei, cu un stoc record scăzut și cu o cerere mare a cumpărătorilor, multe case se vând cu un preț mai mare decât prețul cerut. Conform datelor Asociației Naționale a Agenților Imobiliari (NAR) arată că 46% dintre case se vând astăzi peste prețul de piață.

Dar chiar și pe o piață ca cea pe care o avem acum, colaborarea cu un agent imobiliar pentru a stabili prețul corect, este esențială deoarece stabilirea unui preț prea mare sau prea mic ar putea genera un impact negativ asupra vânzării finale.

Stabilirea corectă a prețului unei locuințe este esențială chiar și pe piața vânzătorilor.
Prețul pe care l-ați stabilit pentru casa dumneavoastră emite un mesaj potențialilor cumpărători. În cazul în care prețul acesteia este prea mic, acest fapt ar genera eventuale suspiciuni și întrebări din partea potențialilor clienți cu privire la starea casei dumneavoastră sau ar putea să inducă în eroare alți cumpărători care ar considera că ceva nu este în regulă cu proprietatea. Pe de altă parte dacă îți subevaluezi proprietatea, e ca și cum ai arunca bani pe fereastră diminuându-i puterea de cumpărare viitoare. Aceste fluctuații constante de preț ar putea genera importante piedici în procesul de tranzacționare și ar spori neîncrederea potențialilor cumpărători.

Dacă prețul este unul prea mare, riști să descurajezi potențialii cumpărătorii. Când se întâmplă acest lucru, este necesar să efectuezi o recalculare și reevaluare a prețului pentru a încerca să reaprindeți interesul acestora pentru locuința ta când aceasta este listată pe piață, pentru o perioadă determinată. Dar fii conștient de faptul că o scădere a prețului, poate fi văzută ca un steag roșu pentru unii cumpărători care se vor întreba de ce a fost redus prețul și ce înseamnă asta la locuință.

Cu alte cuvinte, gândește-te la prețul casei tale ca la un scop. Scopul tău este să țintești direct spre centru – nici prea sus, nici prea jos, în apropierea valorii de piață a bunului. Stabilirea unui preț echitabil pentru casa ta în funcție de condițiile pieței, crește șansa de a avea mai mulți cumpărători care sunt interesați să o achiziționeze. Acest lucru face mai probabil să vedeți și un eventual joc al licitațiilor. Și atunci când intervin licitațiile în procesul de achiziție, probabil vei obține un preț final de vânzare și mai mare. În plus, atunci când casele au prețul corect, acestea tind să se vândă rapid.

Apelează la experiența noastră, iar consultanții noștri Stil Imobil, te vor ajuta să stabilești un preț corect pentru proprietatea ta, beneficiind de servicii calitative de consultanță specializată înainte și post tranzacționare încununate cu toate sfaturile provenite de la agenți cu experiență, pentru a lua cea mai înțeleaptă decizie. Vei economisi timp sau resurse și te vei ghida după un important competitor cu experiență vastă în sectorul imobiliarelor.

Ia în considerare că există mai mulți factori care intervin în stabilirea prețului locuinței tale iar echilibrul acestora este cheia ta. De aceea, este important să te bazezi pe un consilier imobiliar expert atunci când ești gata să te muți. Consilierii noștri Stil Imobil vor avea întotdeauna cunoștințe despre:

 Valoarea caselor din cartierul tău,
 Cererea actuală de case pe piața imobiliară,
 Condiția casei tale și modul în care aceasta afectează valoarea de piață,
 Fluxul de oferte pe diferite piețe de consum,
 Strategii imobiliare de marketing,
 Cunoștințe temeinice de evaluare și prospectare a pieței.
 Consultanță specializată servicii de creditare, juridice, financiare s.a

Un profesionist imobiliar va echilibra acești factori pentru a se asigura că prețul casei tale face cea mai bună impresie, și, în final, îți oferă cea mai mare rentabilitate a investiției tale.

Chiar și pe piața vânzătorilor, prețul corect al casei este esențial. Nu te baza pe presupuneri. Apelează la un consilier imobiliar de încredere pentru a te asigura că locuința ta are un preț corect în acord cu cerințele tale și implicit ale pieței.

Decizia îți aparține dar lasă profesioniștii să te ghideze către o alegere înțeleaptă!

Stil Imobil- Cheia ta este la noi
www.stilimobil.ro