Apartament 1 camera Galata 330 euro

330 € 

  • Dormitor1
  • Bai1
  • 33 m2

Actualizat la: 25 Ianuarie 2023 / 383 afisari

Cod oferta: 28487

Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Apartament 1 camera Galata 330 euro
Camere:1
S. totala:33 mp
Etaj:5
Nr. bai:1
Zona:Galata
Reper:Oxigen
Stare:
Tip Constructie:

  Va propun spre inchiriere un apartament cu 1 camera in zona Galata, Oxygen Gatalat,decomandat,avand o suprafata de 33 mp si fiind situat la etajul 5 intr-un imobil cu 9 etaje.Apartamentul este mobilat si utilat complet.
   Pretul lunar al chiriei este de 330 euro plus o luna de garantie,suma ce va fi restituita la sfarsitul contractului de colaborare.Disponibilitate imediata.

Geam baie: Da
Interfon: Da
Lift: Da

Etimologie
Denumire preluată după numele unei suburbii în Constantinopole.

Geografie
Cartierul Galata se află în partea de sud a orașului, pe una din cele 7 coline legendare ale Iașului, Galata. Prin el trec râurile Nicolina și Bahlui.

Istoric
Așezat la poalele dealului cu același nume, pe care s-a ridicat în secolul XVI mănăstirea Galata, împărțit de strada Galății în alte două cartiere mai mici, Galata 1 și Galata 2, Cartierul Galata a fost construit între anii 1975 și 1980, pe locul unde altădată existau locuințe insalubre și un câmp unde pășunau animalele locuitorilor din zonă.

Existența, Statiunii balneo-climaterice Nicolina, unitate ce aparține Mănăstirii Galata, a monumentului ridicat în cinstea eroilor din primul război mondial, precum și dotările materiale consistente, oferă locuitorilor condiții de trai și recreere dintre cele mai bune.

În trecut, râurile Bahlui și Nicolina formau o mlaștină la poalele dealului Galata, care se întindea până la mănăstirea Galata. Mlaștina a fost secată datorită expansiunii orașului, aici existând acum bogate resurse de nămol și izvoare cu un conținut ridicat de sulf.

Aceste resurse au fost fructificate prin construirea unui complex balnear numit Nicolina, băile de aici având cel mai mare conținut de sulf din Europa.Pe timp de vară, plajele pentru tratament seamănă cu litoralul românesc din cauza sutelor de persoane ce vin aici. Plajele sunt împărțite în zone pentru barbați și pentru femei, aceste zone fiind limitate de un gard înalt.

Stațiunea, situată în imediata vecinatate a cartierului, organizată în 1980, cunoscută și ca „Băile Purcica”, este o stațiune balneară de oferă tratamente cu apă sulfuroasă, supranumită „apa tinereții veșnice”. Ape cu aceeași concentrație de sulf mai există și în Caucaz, fără a fi însă folosite în scop terapeutic.

Mulțumită amplasării cartierului, acesta fiind izolat de zona centrală a orașului prin calea ferată și răul Bahlui, în cartier se găsesc foarte multe locuințe ale oamenilor înstăriți, ce doresc să stea departe de agitația orașului.

În cartierul Galata se află și Spitalul Clinic de Recuperare ridicat în 1978, spital care beneficază nemijlocit de serviciile stațiunii balneare Nicolina, și policlinica pentru sportivi.

Un lucru interesant de știut ar fi că, la poalele dealului Galata, își face loc râul Nicolina, râu ce curge în sens invers sensului de rotație al Pământului.

Cartierul Galata are ca și cartiere învecinate cartierele Nicolina-CUG și Mircea cel Bătrân.

Transport
Autobuz: 30, 30B

Sursa Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.8922 RON

1 USD= 4.4928 RON

EUR/USD = 1.0889

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator