Apartament 4 camere, 89mp, Galata

100.000 € 

  • Dormitor4
  • Bai2
  • 89 m2

Actualizat la: 23 Februarie 2024 / 168 afisari

Cod oferta: 33365

Camere:4
S. totala:89 mp
Etaj:4
Nr. bai:2
Compartimentare:decomandat
Zona:Galata
Reper:Statie Taxiuri
Stare:
Tip Constructie:

 Vă prezentăm un apartament decomandat cu 4 camere, situat într-o zonă avantajoasa – Galata. Amplasat la etajul 4 din 4, acesta vine cu beneficiul suplimentar al unui pod, oferind spațiu extra de depozitare.

Detalii Impresionante ale Proprietății:

Suprafață Generoasă: 89mp, ideal pentru o familie sau pentru cei care apreciază spațiul.
Două Băi: Confortul de a avea două băi este esențial pentru o viață de zi cu zi fără compromisuri.
Balcon Închis: Extinde spațiul de locuit și oferă un loc perfect pentru relaxare sau un mic atelier.
Mobilat și Utilat: Prindeti ocazia de a vă muta într-un apartament complet echipat și gata de locuit.
Structură Solidă: Bloc din 1981 cu structură din panouri prefabricate, reprezentând durabilitate și siguranță.
Poziționare Excelentă: Locația ideală oferă acces facil la servicii, școli, parcuri și zone de recreere.
Această proprietate este perfectă pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele vieții urbane, într-un cadru confortabil și bine amenajat. Nu ratați șansa de a vă vizita viitorul cămin!

Acces internet: Cablu
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Electrocasnice: Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Lavabil, Faianta
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare
Stadiu Finisare: Imbunatatit
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Placi
Usa intrare: Metal
Utilitati: Apa, Canalizare, Gaz, Curent
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Piata, Hotel, Central, Parc, Benzinarie, Restaurant/pub, Centru universitar, Scoala/gradinita, Mall

Etimologie
Denumire preluată după numele unei suburbii în Constantinopole.

Geografie
Cartierul Galata se află în partea de sud a orașului, pe una din cele 7 coline legendare ale Iașului, Galata. Prin el trec râurile Nicolina și Bahlui.

Istoric
Așezat la poalele dealului cu același nume, pe care s-a ridicat în secolul XVI mănăstirea Galata, împărțit de strada Galății în alte două cartiere mai mici, Galata 1 și Galata 2, Cartierul Galata a fost construit între anii 1975 și 1980, pe locul unde altădată existau locuințe insalubre și un câmp unde pășunau animalele locuitorilor din zonă.

Existența, Statiunii balneo-climaterice Nicolina, unitate ce aparține Mănăstirii Galata, a monumentului ridicat în cinstea eroilor din primul război mondial, precum și dotările materiale consistente, oferă locuitorilor condiții de trai și recreere dintre cele mai bune.

În trecut, râurile Bahlui și Nicolina formau o mlaștină la poalele dealului Galata, care se întindea până la mănăstirea Galata. Mlaștina a fost secată datorită expansiunii orașului, aici existând acum bogate resurse de nămol și izvoare cu un conținut ridicat de sulf.

Aceste resurse au fost fructificate prin construirea unui complex balnear numit Nicolina, băile de aici având cel mai mare conținut de sulf din Europa.Pe timp de vară, plajele pentru tratament seamănă cu litoralul românesc din cauza sutelor de persoane ce vin aici. Plajele sunt împărțite în zone pentru barbați și pentru femei, aceste zone fiind limitate de un gard înalt.

Stațiunea, situată în imediata vecinatate a cartierului, organizată în 1980, cunoscută și ca „Băile Purcica”, este o stațiune balneară de oferă tratamente cu apă sulfuroasă, supranumită „apa tinereții veșnice”. Ape cu aceeași concentrație de sulf mai există și în Caucaz, fără a fi însă folosite în scop terapeutic.

Mulțumită amplasării cartierului, acesta fiind izolat de zona centrală a orașului prin calea ferată și răul Bahlui, în cartier se găsesc foarte multe locuințe ale oamenilor înstăriți, ce doresc să stea departe de agitația orașului.

În cartierul Galata se află și Spitalul Clinic de Recuperare ridicat în 1978, spital care beneficază nemijlocit de serviciile stațiunii balneare Nicolina, și policlinica pentru sportivi.

Un lucru interesant de știut ar fi că, la poalele dealului Galata, își face loc râul Nicolina, râu ce curge în sens invers sensului de rotație al Pământului.

Cartierul Galata are ca și cartiere învecinate cartierele Nicolina-CUG și Mircea cel Bătrân.

Transport
Autobuz: 30, 30B

Sursa Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9686 RON

1 USD= 4.5785 RON

EUR/USD = 1.0852

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator