Apartament de Vânzare cu 3 Camere, Complet Mobilat și Utilat, în Zona Centrală Podu Roș

115.000 € 

 • Dormitor3
 • Bai1
 • 55 m2

Actualizat la: 12 Aprilie 2024 / 244 afisari

Cod oferta: 33766

Camere:3
S. totala:64 mp
Etaj:1
Nr. bai:1
Compartimentare:semidecomandat
Zona:Podu Ros
Reper:
Stare:
Tip Constructie:

 

  Vă prezentăm o oportunitate unică de a deveni proprietarul unui apartament elegant și bine dotat, situat în inima orașului. Ideal amplasat la etajul 1 dintr-un imobil cu 4 niveluri, acest apartament oferă confort și stil, fiind gata de locuit imediat.

Detalii Proprietate:

 • Adresă: Cartierul Podu Roș, central
 • Etaj: 1 din 4
 • An Construcție: 1964
 • Suprafață Utilă: 64 mp
 • Tip Compartimentare: Semidecomandat, confort 1

Compartimentare:

 • 2 Dormitoare
 • Living spațios
 • Bucătărie modern echipată
 • Baie
 • 2 Balcoane

Facilități și Dotări:

 • Aer condiționat pentru un confort termic optim
 • Mobilat complet cu mobila de calitate
 • Utilat cu electrocasnice moderne

Puncte Forte:

 • Locație centrală, acces facil la facilitățile urbane
 • Gata de locuit, fără investiții suplimentare necesare
 • Ideal pentru familii, cupluri sau ca investiție

  Acest apartament reprezintă combinația perfectă între confort, stil și funcționalitate. Este o alegere ideală pentru cei care doresc să trăiască într-un spațiu gata amenajat, într-o zonă vibrantă a orașului.

Acces internet: Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Aluminiu, Otel
Destinatie: Locuinta
Dotari: Aer Conditionat
Electrocasnice: Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe, Masina de spalat vase, TV
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare, Curatenie
Stadiu Finisare: Imbunatatit
Strazi: Asfaltate
Structura Casa: Caramida
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Caramida
Usa intrare: Metal
Usi: Lemn
Utilitati: Apa, Curent, Gaz, Canalizare
Vecinatati Spatii: Autobuz, Zona comerciala, Banca, Piata, Central, Parc, Mall, Supermarket, Scoala/gradinita, Restaurant/pub

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9714 RON

1 USD= 4.6645 RON

EUR/USD = 1.0658

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator