2 camere mobilat utilat ,Nicolina 1km Palas

108.900 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 68 m2

Actualizat la: 5 Noiembrie 2021 / 3067 afisari

Cod oferta: 21665

Camere:2
S. totala:75 mp
Etaj:4
Nr. bai:1
Compartimentare:penthouse
Zona:Podu Ros
Reper:Palas
Stare:
Tip Constructie:

 Poze reale .
Va propunem spre achizitei apartament 2 camere , mobilat si utilat , lux.
Apartamentul este situat la 1 km de Palas Mall, acces rapid, la bulevard, etaj intermediar, bloc nou  cu finisaje de lux, bloc are lift modern, parcare 5000eur contra cost  , vedere dubla.
Dotarile apartamentului: centrala individuala gaz condensare, aer conditionat , contorizare individuala , casa scarii plata marmura, lux, lift .
- usa metalica din gama premium;
- baie cu geam, complet utilata (baterii premium), masina de spalat;
- bucatarie cu iesire in balcon, complet mobilata si utilata (mobilier la comanda), iesire in balcon;
- dormitor matrimonial, mobilat complet, inclusiv TV LCD;
- living mare, mobilat, canapea extensibila, iesire in balcon;
Mobilier lux de calitate , toata aparatura nou cu certificat- masina spalat, cuptor electric, masina vase ,combina frigorifica, hota , etc.
Ideal de locuit sau investitie.

Imobilul este cu acte la zi, mutarea se poate face imediat. Datorita pozitiei foarte bune in oras acesta este foarte bun si pentru investitie fiind foarte usor de inchiriat. Pretul este putin negociabil in functie de metoda de plata. Pentru mai multe detalii va rog sunati.

Acces: Fata
Acces internet: Fibra optica, Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Balcon deschis
Bucatarie: Deschisa, Mobilata, Utilata
Calorifere: Aluminiu
Destinatie: Locuinta
Electrocasnice: TV, Aragaz, Cuptor, Frigider, Masina de spalat rufe, Masina de spalat vase
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Mobilat: Mobilat, Lux
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Gresie, Parchet
Stadiu Finisare: Imbunatatit
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: RATB, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Central, Parc, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Hotel, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.973 RON

1 USD= 4.6085 RON

EUR/USD = 1.0791

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator