Cod oferta: 18710 Data actualizare: 25 Iunie 2019   

APARTAMENT 3 CAMERE PODU ROS 69.000 EURO NEGOCIABIL, FARA RISC SEISMIC 69.000 €  Accepta prima casa Calculator rate


Detalii oferta

Cod oferta: 18710
Zona: Podu Ros
Reper: INTERSECTIE
Tip apartament: semidecomandat
Suprafata: 66 mp
An constructie: 1977
Camere: 3
Etaj: 3/4
Nr. bai: 1

Utilitati si dotari

Acces: Fata
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Aluminiu
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Nu
Mobilat: Clasic
Podele: Parchet
Servicii: Administrare, Curatenie
Stadiu Finisare: Fara imbunatatiri
Strazi: Asfaltate, Iluminat stradal, Mijloace de transport in comun
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz
Vecinatati Spatii: Supermarket, Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Hotel, Ultracentral, Parc, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Central, RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

Descriere apartament

Agentia Imobiliara Stil Imobil va propune spre vanzare apartament cu 3 camere la bulevard, dubla vedere, semidecomandat, situat central in zona Podu Ros, la 5 minute de mers pe jos de Palas Mall si 10 minute de Iulius Mall, pozitionat la etajul 3 al unui imobil cu 4 etaje, avand o suprafata de aprox. 66 mp utili. Apartamentul are urmatoarele imbunatatiri: centrala termica, tamplarie PVC cu geam termopan, usa metalica, baie cu cada si geam.

Imobilul este situat intr-o zona cu acces facil la mijloacele de transport in comun, in vecinatatea centrelor comerciale, facultatilor, farmaciilor, scolilor si al oricarui punct de interes.Necesita renovare!Bloc fara risc seismic.Ideal pentru locuit ori investitie.Pret 69000 euro negociabil.

Despre Podu Ros

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Contacteaza agentul

Otilia Marcut
Nume: Otilia Marcut
Functie: Broker
Telefon: 07.. afiseaza telefon
Email: otilia@stilimobil.ro
 (0 pareri)
Adauga parerea ta
captcha
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

APARTAMENT 3 CAMERE PODU ROS 69.000 EURO NEGOCIABIL, FARA RISC SEISMIC vezi harta
69.000 €  Accepta prima casa Calculator rate Cere detalii