AP 2 CAM PODU ROS, PALAS, ET INTERMEDIAR, SEMIDECOMANDAT,LIBER

49.990 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 50 m2

Actualizat la: 27 Iulie 2021 / 1458 afisari

Cod oferta: 23522

AP 2 CAM PODU ROS, PALAS, ET INTERMEDIAR, SEMIDECOMANDAT,LIBER
AP 2 CAM PODU ROS, PALAS, ET INTERMEDIAR, SEMIDECOMANDAT,LIBER
AP 2 CAM PODU ROS, PALAS, ET INTERMEDIAR, SEMIDECOMANDAT,LIBER
Camere:2
S. totala:52 mp
Etaj:3
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:PODU ROS
Stare:
Tip Constructie:

   Va propunem spre achizitie un apartament cu 2 camere semidecomandat  situat in zona PODU ROS, in apropierea mijloacelor de transport in comun, la 5 minute de Palas Mall si 5 minute de Iulius Mall. Apartamentul este pozitionat pe mijloc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje.  Apartamentul necesita renovare!
  Poza informativa!

 Apartamentul este foarte bine pozitionat, intr-o zona usor accesibila catre: centre comerciale, banci, supermarket, farmacie, benzinarie, piata, hotel, restaurant, scoala, gradinita, spatii industriale.

Ideal pentru locuit sau investitie.

Pret 49990 euro cash . Acte in regula.

Atentie!
Daca achizitionati prin intermediul STIL IMOBIL beneficiati de:
- garantia unui contract transparent si sigur;
- garantia celui mai bun pret negociat cu proprietarul;
- suport garantat pe tot parcursul colaborarii in alegerea celei mai bune decizii ;

Acces internet: Cablu
Balcoane: Cornier
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Aluminiu
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Lemn
Geam baie: Da
Incalzire: Termoficare
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Pereti: Faianta, Nefinisat
Podele: Parchet
Servicii: Administrare, Curatenie
Stadiu Finisare: Fara imbunatatiri
Strazi: Asfaltate, Iluminat stradal, Mijloace de transport in comun
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Lemn
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz
Vecinatati Spatii: Supermarket, Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Hotel, Parc, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Central, RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9208 RON

1 USD= 4.1716 RON

EUR/USD = 1.1796

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator