Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros

94.999 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 50 m2

Actualizat la: 15 Mai 2024 / 354 afisari

Cod oferta: 33347

Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere,semi-decomandat, Pd. Ros
Camere:2
S. totala:50 mp
Etaj:2
Nr. bai:1
Compartimentare:semidecomandat
Zona:Podu Ros
Reper:GR?DINI?A CU PROGRAM PRELUNGIT „CUV. PARASCHEVA” IA?I
Stare:
Tip Constructie:

 Oferim spre vânzare un apartament confortabil cu 2 camere, situat într-o locație accesibilă în Podu Roș, la doar 8 minute de Pallas și vis-a-vis de Hotelul International. Acest apartament semidecomandat are o suprafață utilă de 45 mp și a fost recent renovat.

Caracteristici ale apartamentului:

Geamuri termopan pentru un confort termic sporit
Centrală termică eficientă
Uși interioare și exterioare recent schimbate

Apartamentul este situat într-o zonă bine servită, cu acces ușor la magazine alimentare, grădinițe și parcuri pentru copii, făcându-l ideal pentru o familie sau pentru cei care caută comoditatea vieții urbane.

Apartamentul se vinde mobilat și utilat, conform fotografiilor atașate. De asemenea, beneficiază de un loc de parcare obținut de la primărie. Blocul este solid construit, fără risc seismic.

Preț:
Pentru detalii privind prețul și condițiile de vânzare, vă invităm să ne contactați.

Acest apartament reprezintă o oportunitate ideală pentru cei care caută un cămin gata de locuit sau pentru cei care cauta un apartament pentru investie, într-o zonă centrală și accesibilă. Pentru mai multe informații sau pentru a programa o vizită, nu ezitați să ne contactați.

Acces: Fata
Acces internet: Cablu, Fibra optica, Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Aluminiu, Otel
Electrocasnice: Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe, TV
Ferestre: Termopan
Geam baie: Nu
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare, Curatenie
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Caramida
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Fastfood, Hotel, Central, Parc, Mall, Piata, Scoala/gradinita, Restaurant/pub

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD= 4.5755 RON

EUR/USD = 1.0875

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator