Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros

54.000 € 

 • Dormitor2
 • Bai1
 • 41 m2

Actualizat la: 5 Ianuarie 2024 / 328 afisari

Cod oferta: 33149

Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Apartament 2 camere, decomandat, Pd. Ros
Camere:2
S. totala:41 mp
Etaj:4
Nr. bai:1
Compartimentare:decomandat
Zona:Podu Ros
Reper:Clinica Sante
Stare:
Tip Constructie:

 Suntem încântați să vă prezentăm o oportunitate de investiție atrăgătoare: un apartament decomandat de 2 camere, amplasat în inima orașului, în zona centrală Podu Roș.

Caracteristici ale apartamentului:

 • Total suprafață: 47 mp (42 mp utili + 5 mp balcon)
 • Localizare: Etaj 4/4
 • Structură rezistentă: Pereți din cărămidă și cadre din beton
 • An construcție: 1972
 • Bloc: Fără risc seismic


  În ciuda anului său de construcție, 1972, blocul a fost bine întreținut și nu prezintă risc seismic, ceea ce este o considerație importantă pentru cumpărătorii de astăzi.

  Cu un randament anual atrăgător, această proprietate reprezintă o opțiune inteligentă pentru cei care caută să investească într-o piață imobiliară dinamică.

 
Avantaje:

 

 • Zonă centrală, cu acces imediat la facilitățile urbane
 • Apartament decomandat, oferind intimitate și un spațiu bine structurat
 • Bloc de cărămidă, robust și bine întreținut
 • Potențial înalt de închiriere datorită locației și caracteristicilor imobilului


  Vă invităm să descoperiți posibilitățile acestui apartament, fie că doriți să vă mutați în centrul orașului sau să investiți într-o proprietate cu valoare stabilă pe termen lung.

 

Acces: Laterala
Acces internet: Cablu, Fibra optica, Dial-up
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Fonta
Ferestre: Termopan
Geam baie: Nu
Incalzire: Termoficare
Interfon: Da
Izolatii termice: Fara
Lift: Nu
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Curatenie, Administrare
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Caramida
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Fastfood, Trafic Pietonal, Central, Parc, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD= 4.5755 RON

EUR/USD = 1.0875

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator