Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central

70.570 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 40 m2

Actualizat la: 22 Mai 2023 / 102 afisari

Cod oferta: 30615

Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Apartament nou, 1 camera decomandat, Podu Ros Central
Camere:2
S. totala:40 mp
Etaj:2
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:Cotnari Podu Ros
Stare:
Tip Constructie:

 
Comision 0%
Va propunem spre achizitie un apartament de 1 camera tip decomandat, situat in complex rezidential in zona centrala Podu Ros, la 5 minute de Palas Mall, avand legaturi imediate cu cele mai importante puncte de interes ale orasului.
Acces imediat la mijloacele de transport in comun, cu legaturi directe spre zona Centru, universitati UMF sau Cuza, Copou.

Oferta complexului rezidential cuprinde apartamente cu 1, 2 si 3 camere, cu mai multe modele de dispunere a camerelor si suprafete generoase. Proiectul este compus din doua imobile distincte cu un regim de inaltime P+11 si dispune de 253 de apartamente cu 276 locuri de parcare, 1.500mp destinat spatiilor comerciale.

Dotari si finisaje:

*Structura de rezistenta pe cadre.
*Termoizolatia exterioara.
*Centrala termica, termostat de ambianta.
*Tamplarie PVC 5 camere, geam tripan.
*Instalatia electrica conductori cupru, prize si intrerupatoare.
*Infrastructură pentru curenți slabi: interfon, acces-control, TV și internet.
*Gresie, faianta, parchet
*Băi complet utilate - mobilier și obiecte sanitare, WC cu rezervor îngropat, baterii.
*Ascensoare moderne.

Ne puteti apela oricand pentru mai multe detalii si stabilirea unei vizionari!
 

 

Acces: Mixt
Acces internet: Fibra optica
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Otel
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior, Interior
Lift: Da
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare, Paza, Supraveghere video
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Iluminat stradal, Asfaltate, Mijloace de transport in comun
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Apa, Curent, Gaz, Canalizare
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Benzinarie, Piata, Central, Mall, Fastfood, Scoala/gradinita, Centru universitar

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9633 RON

1 USD= 4.6099 RON

EUR/USD = 1.0767

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator