Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS

69.000 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 50 m2

Actualizat la: 29 Mai 2024 / 968 afisari

Cod oferta: 29820

Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Apartament 2 camere SD, 50 mp, PODU ROS
Camere:2
S. totala:50 mp
Etaj:4
Nr. bai:1
Compartimentare:semidecomandat
Zona:Podu Ros
Reper:liceul teoretic Dimitrie Cantemir
Stare:
Tip Constructie:

IDEAL PENTRU INVESTITIE !

Va propun spre achizitie un partament cu 2 camere semi-decomandat, cu o suprafata de 50mp in zona Podu Ros ce se afla la  etajul 4/4 intr-un bloc fara RISC SEISMIC.

Imobilul se preda mobilat si utilat complet cum reiese din poze( masina de spalat, aragaz, frigider, televizor, mobila dormitor si living,AC .

Acesta beneficiaza de o pozitionare centrala avand la dispozitie toate comoditatile zonei, aproape de mijloacele de transport si la 5 minute de PALAS.

Apartamentul se poate prelua cu chiriasi!

Se accepta plata prin credit ipotecar/ prima casa !

Pentru alte detalii si vizionari nu ezitati sa ne contactati !


 

Acces: Mixt
Acces internet: Fibra optica, Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Fara
Bucatarie: Mobilata, Utilata
Calorifere: Aluminiu
Destinatie: Locuinta
Electrocasnice: TV, Cuptor, Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare, Menaj
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Hotel, Central, Parc, Mall, Restaurant/pub, Piata, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD= 4.5755 RON

EUR/USD = 1.0875

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator