Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri

75.000 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 50 m2

Actualizat la: 25 Noiembrie 2022 / 241 afisari

Cod oferta: 29084

Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Apartament 2 cam decomandat circular zona Primaveri
Camere:2
S. totala:52 mp
Etaj:9
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:Primaveri
Stare:
Tip Constructie:

 Agenția Imobiliara Stil Imobil va propune spre vânzare un apartament cu doua camere, situat în zona Podu Ros - Primaverii.
Apartamentul model decomandat circular, amplasat la etajul 9 din 10 într-un bloc construit în anii 70, este conformat astfel hol la întrare, bucătărie, living, dormitor și baie.
Locuinta se pretează atât pentru locuit de o familie tânără care îndrăgește zona și avantajele ei, cât și pentru închiriat, cu o usoara modernizare, el fiind partial renovat.
Apartamentul dispune de centrala termica, izolatie termica exterioara, usi interioare din mdf, usa metalica la intrare.
Nu necesita termen de abitatie.
Prețul de 75000 negociabil la fata locului.

Acces internet: Cablu
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Fonta
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.925 RON

1 USD= 4.7278 RON

EUR/USD = 1.0417

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator