Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros

70.000 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 48 m2

Actualizat la: 25 Noiembrie 2022 / 298 afisari

Cod oferta: 28392

Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Apartament 2 camere de vanzare in Podu Ros
Camere:2
S. totala:48 mp
Etaj:parter
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:1001 Articole
Stare:
Tip Constructie:

 Vă propune spre vânzare un apartament prospat renovat si frumos amenajat situat in zona Podu Ros. Este situat la parter inalt intr-un bloc de 4 niveluri, fara risc seismic. Suprafața apartamentului este de 48 mp, iar compartimentarea acestuia este semidecomandată, dispusa astfel: living, bucataria, dormitor, 2 holuri, 2 debarale si o baie dotata cu geam. Apartamentul dispune de ușă metalică la intrare, ferestre cu tâmplărie PVC și geamuri termopan, încălzire cu ajutorul centralei termice proprii. In pretul apartamentului este inclusa mobila si electrocasnicele. Imobilul este situat în apropierea mijloacelor de transport in comun, gradinite, scoli, facultati, si la doar 5 minute de Palas. Zona în care este situat imobilul este extrem de căutată atât de familii, respectiv studenti ce caută chirie, astfel fiind o reală oportunitate de investiție. Pentru detalii suplimentare va astet la vizionare!!!

Acces internet: Cablu
Bucatarie: Mobilata, Inchisa, Utilata
Calorifere: Otel
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior, Interior
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Stadiu Finisare: Imbunatatit
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.925 RON

1 USD= 4.7278 RON

EUR/USD = 1.0417

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator