AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC

44.990 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 40 m2

Actualizat la: 7 Iulie 2022 / 313 afisari

Cod oferta: 26646

AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC
AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC
AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC
AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC
AP 2 CAM PODU ROS, FARA RISC
Camere:2
S. totala:42 mp
Etaj:8
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:SENS GIRATORIU
Stare:
Tip Constructie:

 Ideal investitie!!!

Agentia Imobiliara Stil Imobil va propune spre vanzare apartament cu 2 camere, FARA RISC SEISMIC, situat central in zona Podu Ros, etaj intermediar, pozitionat la 3 minute de Palas Mall si 10 min de Iulius Mall .

Apartamentul arata ca in fotografii si necesita renovare. 

Zona in care este pozitionat imobilul ofera numeroase facilitati si acces imediat catre supermarket, statie pentru mijloacele de transport, facultati, piata, gradinite, scoli, etc


Atentie!
Daca achizitionati prin intermediul STIL IMOBIL beneficiati de:
- garantia unui contract transparent si sigur;
- garantia celui mai bun pret negociat cu proprietarul;
- suport garantat pe tot parcursul colaborarii in alegerea celei mai bune decizii ;

Acces: Laterala
Balcoane: Fier forjat
Bucatarie: Inchisa
Calorifere: Fonta
Destinatie: Locuinta
Ferestre: Lemn
Geam baie: Nu
Incalzire: Termoficare
Interfon: Da
Lift: Da
Mobilat: Nemobilat
Pereti: Nefinisat
Podele: Parchet, Gresie, Nefinisat
Stadiu Finisare: Fara imbunatatiri
Strazi: Iluminat stradal, Asfaltate, Mijloace de transport in comun
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz
Vecinatati Spatii: Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Hotel, Ultracentral, Central, Autobuz, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Scoala/gradinita, Zona comerciala, RATB, Banca, Supermarket, Parc
Vedere: Fata

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9454 RON

1 USD= 4.8344 RON

EUR/USD = 1.023

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator