Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor

52.000 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 49.5 m2

Actualizat la: 21 Ianuarie 2022 / 301 afisari

Cod oferta: 24976

Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Apartament 2 camere Podu Ros - Aleea Rozelor
Camere:2
S. totala:50 mp
Etaj:4
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:Liceul Dimitrie Cantemir
Stare:
Tip Constructie:

FARA RISC SEISMIC !!!!  Va oferim catre vanzare un apartament de 2 camere situat semi-central, zona Podu Ros - Aleea Rozelor, la doar 5 minute de mers pe jos fata de Parcul Drapelului - Hotel International si Palas Mall, avand o suprafata de aprox.50 mp locuibili. Apartamentul este dotat cu centrala termica relativ noua+instalatie pe cupru,unitate AC Hyundai si are refacuta izolatia exterioara si membrana bitumata de la acoperis( FARA PROBLEME DE INFILTRATIE). Apartamentul este simplu mobilat clasic si necesita renovare. Baia dispune de geam pentru ventilatie naturala. Se accepta credit Imobiliar Ipotecar, cu avans de minim 15% din pretul de vanzare ! Toate actele pregatite pentru semnarea contractului de vanzare cumparare, cheile se predau la notar ! 

Acces: Fata
Acces internet: Cablu, Fibra optica, Wireless
Aer Conditionat: Da
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Inchisa, Utilata, Mobilata
Calorifere: Fonta, Otel
Destinatie: Locuinta
Electrocasnice: Aragaz, Masina de spalat vase, Frigider, Masina de spalat rufe, Cuptor
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Da
Mobilat: Partial, Clasic
Pereti: Faianta
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Administrare, Curatenie
Stadiu Finisare: Fara imbunatatiri
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Betonate, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Apa, Canalizare, Gaz, Curent
Vecinatati Spatii: Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Piata, Ultracentral, Central, Parc, RATB, Restaurant/pub, Centru universitar, Hotel, Autobuz, Mall, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Scoala/gradinita
Vedere: Mixta

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9449 RON

1 USD= 4.3614 RON

EUR/USD = 1.1338

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator