Cod oferta: 19160 Data actualizare: 17 Septembrie 2019   

APARTAMENT 2 CAMERE PODU ROS INTERSECTIE FARA RISC 54500 EURO 54.500 €  Accepta prima casa Calculator rate


Detalii oferta

Cod oferta: 19160
Zona: Podu Ros
Reper: INTERSECTIE
Tip apartament: nedecomandat
Suprafata: 54 mp
An constructie: 1962
Camere: 2
Etaj: 2/4
Nr. bai: 1

Utilitati si dotari

Acces: Fata
Acces internet: Wireless, Cablu
Balcoane: Termopan, Modificat
Bucatarie: Mobilata, Inchisa, Utilata
Calorifere: Fonta, Aluminiu
Destinatie: Locuinta
Electrocasnice: Cuptor, Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Lift: Nu
Mobilat: Mobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Curatenie, Administrare
Stadiu Finisare: Fara imbunatatiri
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Fastfood, Intersectie circulata, Benzinarie, Hotel, Central, Parc, Mall, Restaurant/pub, Centru universitar, Piata, Scoala/gradinita
Vedere: Fata

Descriere apartament

 Agentia Imobiliara Stil Imobil va propune spre vanzare apartament cu 2 camere, situat central in zona Podu Ros, la bulevard, pozitionat la 3 minute de mers pe jos de Palas Mall si 5 min de Iulius Mall, la etajul 2 al unui imobil cu 4 etaje. Apartamentul este complet mobilat si utilat, luminos, pozitionat pe mijloc, dotat cu: central termica, geamuri termopan, usa metalica, masina de spalat, aragaz, frigider, gresie, faianta, parchet, 2 debarale, balcon, baie cu cada si geam, etc.Ideal amplasat cu acces imediat catre supermarket, statie pentru mijloacele de transport in comun, centre comerciale, facultati, piata, gradinite, scoli, etc.Ideal pentru locuit ori investitie.Bloc fara risc seismic.Liber, pret 54.500 euro.

Despre Podu Ros

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Contacteaza agentul

Otilia Marcut
Nume: Otilia Marcut
Functie: Broker
Telefon: 07.. afiseaza telefon
Email: otilia@stilimobil.ro
 (1 pareri)
Adauga parerea ta
Vezi pareri agent
captcha
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

APARTAMENT 2 CAMERE PODU ROS INTERSECTIE FARA RISC 54500 EURO vezi harta
54.500 €  Accepta prima casa Calculator rate Cere detalii