Apartament 2 camere zona Palas 450 euro

450 € 

 • Dormitor2
 • Bai1
 • 53 m2

Actualizat la: 31 Mai 2024 / 260 afisari

Cod oferta: 33534

Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Apartament 2 camere zona Palas 450 euro
Camere:2
S. totala:53 mp
Etaj:2
Nr. bai:1
Compartimentare:semidecomandat
Zona:Podu Ros
Reper:Sens giratoriu Podu Ros
Stare:
Tip Constructie:

 Bine ați venit în acest apartament încântător situat pe Splai Bahlui, aproape de giratoriul Podu Roș, cu o priveliște superbă către Palatul Culturii, universitățile tehnice și complexul Palas. Amplasat vis-a-vis de Facultatea de Energetică, acest apartament reprezintă o ocazie excepțională pentru cei care doresc să trăiască într-o zonă vibrantă și plină de viață.

Situat la etajul 2 dintr-un bloc de 4 etaje, spațiul oferă un echilibru perfect între confort și accesibilitate.

Interiorul este complet mobilat și utilat pentru a vă asigura o experiență de locuit de înaltă calitate. Dotările includ un dressing mare cu dimensiuni de 3.3m lungime și 0.63m adâncime, aer condiționat nou, mașină de spălat, frigider și un aragaz Electrolux. Mobila și electronicele sunt întreținute atât estetic, cât și funcțional, asigurându-vă că fiecare moment petrecut aici va fi confortabil și plăcut.

Apartamentul se bucură de o izolație foarte bună, ceea ce înseamnă facturi reduse la utilități. În plus, dispune de un balcon, de unde vă puteți bucura de o priveliște minunată spre Palas și alte zone verzi.

Pentru cei cu mașină, există opțiuni de parcare pe Splai sau în zona laterală a blocurilor, facilitând accesul și mobilitatea.

Această locuință reprezintă o alegere excelentă pentru studenți, profesioniști sau oricine dorește să fie aproape de pulsul orașului, înconjurat de facilități culturale, educaționale și de agrement. Nu ratați oportunitatea de a locui într-un apartament care combină confortul modern cu accesul la cele mai bune aspecte ale vieții urbane!

Pretul este de 450 + 2 luni garantie + comisionul agentiei 

Acces internet: Cablu, Fibra optica, Wireless
Balcoane: Balcon deschis
Bucatarie: Mobilata, Inchisa, Utilata
Calorifere: Aluminiu
Electrocasnice: Cuptor, Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe
Ferestre: Termopan
Geam baie: Da
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Interior, Exterior
Lift: Da
Mobilat: Mobilat
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Curatenie, Administrare
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Asfaltate, Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Gaz, Canalizare, Apa
Vecinatati Spatii: RATB, Autobuz, Zona comerciala, Banca, Supermarket, Cinema, Fastfood, Trafic Pietonal, Intersectie circulata, Benzinarie, Hotel, Central, Parc, Mall, Restaurant/pub, Piata, Scoala/gradinita

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD= 4.6576 RON

EUR/USD = 1.0686

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator