Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro

300 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 54 m2

Actualizat la: 10 Ianuarie 2022 / 96 afisari

Cod oferta: 25040

Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Apartament 2 camere Podu Ros 300 euro
Camere:2
S. totala:54 mp
Etaj:4
Nr. bai:1
Zona:Podu Ros
Reper:scoala Titu Maiorescu
Stare:
Tip Constructie:

 Stil Imobil va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere in zona Podul Ros.
Apartamentul dispune de 2 camere semidecomandate avand o suprafata de 54mp, situat in apropierea scolii nr. 23 Titu Maiorescu si a liceului Dimitrie Cantemir, etajul 4/4 complet mobilat si utilat.
Apartamentul dispune de aer conditionat nou, centrala termica proprie, geamuri termopan, aragaz, cuptor, frigider nou, masina de spalat noua, geam la baie, TV, balcon.
Apartamentul este situat intr-o zona cu acces facil catre facultati si principalele zone ale Iasului, la 10 minute de mers pe jos de Palas Mall. De preferat o familie care prefera sa inchirieze pe termen lung.

Disponibilitate imediata! 

Pretul chiriei este de 300 euro pe luna plus o luna garantie care se restituie la sfarsitul contractului.  

Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Lift: Nu

 Etimologie
Și-a luat numele de la podul cu același nume care traversează râul Bahlui. Podul datează cel puțin din secolul al XVIII-lea, fiind inițial din lemn, pentru ca în anii 1835-1836 să fie ridicat, din porunca domnului Mihail Sturdza, din piatră.


Cartierul Podu Roș din Iași
Legendele Podu Roșu
În mai toate orașele mari întâlnim nume de străzi sau de cartiere care au în componenta lor o trimitere către un curs de apă. Uneori însă, explicarea numelor este destul de complicată. Astfel, dacă în cazurile Podu de Fier și Podu de Piatră există dovezi materiale ale existenței unor poduri construite din materialele respective, Podu Roșu a dat naștere, de-a lungul timpului, unor adevărate legende urbane. Astfel, s-a scris că numele ar proveni de la numeroasele cârciumi și bordeluri din zonă. Pentru că bordelurile aveau perdele roșii și felinare de aceeași culoare, s-a presupus că roșul dominant pe timp de noapte a dat numele de Podu Roșu. O altă explicatie este legată de culoarea râului Bahlui, pentru că, în apropiere, ar fi existat un loc de execuție iar apa se colora in roșu la fiecare decapitare. Totuși, în epocă aveau “privilegiul” de a fi decapitați doar boierii, oamenii de rând fiind spânzurați.

Podu Roșu, de la balustrade
Specialiștii în toponimie au rezolvat, însă, misterul numelui Podu Roșu. Astfel, profesorul Mircea Ciubotaru a publicat in Anuarul Institutului “Pillipide” un material prin care contestă, cu argumente științifice, legendele care circulă în jurul acestui nume. “Un magistrat ieșean din perioada interbelică încerca explicația denumirii Podu Roșu, presupunând că aceasta s-ar datora faptului că pe ulița care cobora de la Curtea Domnească spre Bahlui (strada Palat de astăzi) erau încă din secolul al XVIII-lea casele prostituatelor, identificate prin perdele rosii la ferestre. Intuiam că explicația este eronată, dar acum avem dovada certa ca asemenea denumiri nu sunt metaforice, ci sunt motivate chiar de culorile menționate (de regulă, roșu și verde). Un dosar cuprinzând «Acta banilor cheltuiți pentru zugrăvitul parmaclâcurilor de la poduri pe drumul ostenesc» (1828-1834) este decisiv pentru înțelegerea motivației acestor hodonime: balustradele metalice ale podului erau vopsite în roșu”, notează Mircea Ciubotaru. Așadar, documentele din Arhiva Națională confirmă ca numele Podu Roșu a fost atribuit podului de peste Bahlui doar din simplul motiv că acesta era... vopsit în roșu.

Geografie
Situat în partea de sud a orașului.

Sursa:Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9449 RON

1 USD= 4.3614 RON

EUR/USD = 1.1338

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator