APARTAMENT LUX 2 CAMERE ZONA GALATA - 499 EURO NEGOCIABIL

499 € 

  • Dormitor2
  • Bai1
  • 55 m2

Actualizat la: 29 Septembrie 2023 / 121 afisari

Cod oferta: 32469

Camere:2
S. totala:55 mp
Etaj:3
Nr. bai:1
Compartimentare:decomandat
Zona:Galata
Reper:OXIGEN
Stare:
Tip Constructie:

  Va propun spre inchiriere un apartament LUX cu 2 camere situat la etajul 3 din 3 in zona GALATA, acest apartament îmbină perfect eleganța clasică cu facilitățile moderne pentru a vă oferi o experiență de locuire de excepție. Acest apartament vă întâmpină cu pardoseli din lemn, tavanuri înalte și elemente arhitecturale deosebite. Cu o bucătărie spațioasă, dormitoare confortabile și un living generos, acesta este locul ideal pentru a vă crea amintiri de neuitat.

Acest apartament spațios oferă finisaje de înaltă calitate, atmosferă prietenoasă, acces facil catre toate punctele de interes ale orasului, dar si catre toate mijloacele de transport in comun. Cu o vedere panoramică la oraș și amplasat într-o zonă LINISTITA, acesta este locul perfect pentru a vă bucura de stilul de viață urban pe care îl meritati.

Apartamentul se inchiriaza mobilat si utilat:
-frigider
-aragaz
-cuptor
-masina de spalat rufe
-etc

Este disponibila mutarea din 5 SEPTEMBRIE, iar pretul chiriei este de 499 euro NEGOCIABIL, si se va percepe o garantie echivalenta unei luni de chirii, ce va fi returnata la sfarsitul perioadei contractuale.

Pentru mai multe detalii si informatii, va stam la disporitie!

Acces internet: Wireless, Dial-up, Cablu, Fibra optica
Balcoane: Termopan
Bucatarie: Mobilata, Utilata
Calorifere: Otel
Electrocasnice: Aragaz, Frigider, Masina de spalat rufe, TV, Cuptor
Ferestre: Termopan
Incalzire: Centrala proprie
Interfon: Da
Izolatii termice: Exterior
Lift: Nu
Mobilat: Lux
Pereti: Faianta, Lavabil
Podele: Parchet, Gresie
Servicii: Supraveghere video
Stadiu Finisare: Finisat
Strazi: Mijloace de transport in comun, Iluminat stradal, Asfaltate
Tip Bloc: Bloc
Tip Structura Bloc: Beton
Usa intrare: Metal
Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, Gaz

Etimologie
Denumire preluată după numele unei suburbii în Constantinopole.

Geografie
Cartierul Galata se află în partea de sud a orașului, pe una din cele 7 coline legendare ale Iașului, Galata. Prin el trec râurile Nicolina și Bahlui.

Istoric
Așezat la poalele dealului cu același nume, pe care s-a ridicat în secolul XVI mănăstirea Galata, împărțit de strada Galății în alte două cartiere mai mici, Galata 1 și Galata 2, Cartierul Galata a fost construit între anii 1975 și 1980, pe locul unde altădată existau locuințe insalubre și un câmp unde pășunau animalele locuitorilor din zonă.

Existența, Statiunii balneo-climaterice Nicolina, unitate ce aparține Mănăstirii Galata, a monumentului ridicat în cinstea eroilor din primul război mondial, precum și dotările materiale consistente, oferă locuitorilor condiții de trai și recreere dintre cele mai bune.

În trecut, râurile Bahlui și Nicolina formau o mlaștină la poalele dealului Galata, care se întindea până la mănăstirea Galata. Mlaștina a fost secată datorită expansiunii orașului, aici existând acum bogate resurse de nămol și izvoare cu un conținut ridicat de sulf.

Aceste resurse au fost fructificate prin construirea unui complex balnear numit Nicolina, băile de aici având cel mai mare conținut de sulf din Europa.Pe timp de vară, plajele pentru tratament seamănă cu litoralul românesc din cauza sutelor de persoane ce vin aici. Plajele sunt împărțite în zone pentru barbați și pentru femei, aceste zone fiind limitate de un gard înalt.

Stațiunea, situată în imediata vecinatate a cartierului, organizată în 1980, cunoscută și ca „Băile Purcica”, este o stațiune balneară de oferă tratamente cu apă sulfuroasă, supranumită „apa tinereții veșnice”. Ape cu aceeași concentrație de sulf mai există și în Caucaz, fără a fi însă folosite în scop terapeutic.

Mulțumită amplasării cartierului, acesta fiind izolat de zona centrală a orașului prin calea ferată și răul Bahlui, în cartier se găsesc foarte multe locuințe ale oamenilor înstăriți, ce doresc să stea departe de agitația orașului.

În cartierul Galata se află și Spitalul Clinic de Recuperare ridicat în 1978, spital care beneficază nemijlocit de serviciile stațiunii balneare Nicolina, și policlinica pentru sportivi.

Un lucru interesant de știut ar fi că, la poalele dealului Galata, își face loc râul Nicolina, râu ce curge în sens invers sensului de rotație al Pământului.

Cartierul Galata are ca și cartiere învecinate cartierele Nicolina-CUG și Mircea cel Bătrân.

Transport
Autobuz: 30, 30B

Sursa Wikipedia

Valoarea dobanzii: 4.95%
Rata credit lunara

1 EUR = 4.9746 RON

1 USD= 4.6864 RON

EUR/USD = 1.0615

Mod cumparare:
Taxe cumparator
Taxe vanzator